Кемо Чамџија


Биографија потпредсједавјућег Мирсада Ђапе Господин Мирсад Ђапо, рођен је 02. новембра 1953. године у Брчком, гдје је завршио основну и средњу школу.
Дипломирао је на Правном факултету 1976. године у Београду. Ожењен је и има двоје дјеце.Био је члан Предсједништва СДП-а, предсједник Општинског одбора СДП-а - Брчко, предсједник Главног одбора СДП-а а од марта 2009. године је потпредсједник СДП-а.Професионални радни вијек започео је 1976. године у Текстилном комбинату "Интерплет" као секретар Комбината, затим руководилац општег сектора а након тога као члан пословног одбора.
Од 1986. године до почетка рата био је предсједник Општинског суда за прекршаје у Брчком.Од 1992. до 1997. године био је помоћник начелника федералне Општине Брчко, када је изабран за предсједника мултиетничке Скупштине Брчко, у оквиру Републике Српске и под међународном супервизијом што је остао до успостављања дистрикта 2000. године. Именован је за предсједника Прелазне скупштине Брчко Дистрикта до 2004. године.
Од 2005. до 2008. године био је градоначелник Брчко Дистрикта. Био је на фунцији предсједника Скупштине Брчко Дистрикта све до избора у Вијеће народа РС.

Kemo Camdzija

Кемо Чамџија, Бошњак по националности, рођен је 20.06.1961. године у Кукавицама општина Рогатица. У Рогатици је завршио основну и средњу школу. Завршио је Вишу економско-комерцијалну школу у Сарајеву, Пословни факултет у Вишеграду, а Факултет за пословну економију у Бијељини. Постдипломске магистарске студије завршио је на Универзитету Витез у Травнику, а на докторском студију, Менаџмент јавног сектора и управе, одбраном докторске дисертације под насловом: ,,Маркетинг планирање и развој локалних заједница у Босни и Херцеговини” стекао је академску титулу: доктор економских наука.

 

Ожењен је, отац двоје дјеце, Члан је странке демократске акције СДА, предсједник ОО СДА Рогатица, предсједник РО СДА Гомје Подриње, те члан ГО СДА.

 

Радни ангажман: Од 1985. године ради као комерцијалиста у ДСТП ,,Мићо Соколовић" Рогатица, све до избијиања рата 1992. године. Предсједник је Предсједништва Општине Рогатица од 1993. године до 1995. године. Посланик је у Парламенту Републике Босне и Херцеговине и Парламенту Федерације Босне и Херцеговине од 1994. до 1996. године. Два мандата је предсједавајући Скупштине босанско -подрињског кантона Горажде од 1996. године до 2000. године.

 

Четири мандата узастопно је предсједник Скупштине општине Рогатица од 2000. године до новембра 2014. године.