Вијеће народа Републике Српске донирало возило Удружењу „ИСКРА“

Вијеће народа Републике Српске
Vijeće naroda Udruženje ISKRA 1
Вијеће народа Републике Српске донирало је возило за потребе Удружења родитеља дјеце обољелих од малигних болести „ИСКРА“ из Бањалуке.
 
Предсједник Удружења „ИСКРА”, Милан Берић истакао је у разговору са предсједвајућом Вијећа, Сребренком Голић значај вриједне донације, јер им је возило било непоходно за превоз родитеља и обољеле дјеце, која се лијече на УКЦ Републике Српске, а дио времена проводе, у кући удружења, у близини болнице.
 
Нагласио је да удружење ускоро планира отварање канцеларије у Источном Сарајеву, како би омогућили родитељима дјеце обољелих од малигних болести,  који су из тог краја, лакшу комуникацију са удружењем. Након отварања ове канцеларије, у догледно вријеме, планира се отварање још неких канцеларија у Републици Српској, зависно од могућности удружења. 
 
Родитељска кућа „ИСКРА“ пружа дјеци обољеле од малигних болести и њиховим пратиоцима олакшање током лијечења на УКЦ Републике Српске, а који у датом времену не морају да буду на одјељењу дјечије хематоонкологије. У родитељској кући наши малишани уз смјештај имају и психосоцијалну помоћ и школу за дјецу основног школског узраста, као и играоницу, док родитељи такођер уз психосоцијалну подршку могу и међуспобно да се друже, те на тај начин олакшају себи ситуацију у којој се налазе.
 
Захваљујемо Вијећу народа Републике Српске, који су препознали рад и потребе нашег удружења, те нам донирали возило које ће бити од велике помоћи у нашем раду.
 
Сребренка Голић је истакла да се у Вијећу, реорганизацијом и уштедама, нашла могућност да се овом удружењу поклони путничко возило, које ће убудуће бити од користи члановима удружења, родитељима и дјеци.
"Малишани са овим облицима тешке болести заслужују сву пажњу друштва, а Вијеће народа је препознало хуману мисију Удружења „ИСКРА”. Надам се да ће путнички аутомбил бити од велике помоћи и на услузи како родитељима и дјеци, али и члановима удружења у обављању свакодневних активности, а све како би олакшали живот овим „малих херојима“, изјавила је Голићева.
 
Вијеће народа Републике Српске, сходно својим могућностима, наставиће да подржава рад овог удружења.